Home » Tarieven

Wordt oefentherapie Cesar en Mensendieck vergoed door de zorgverzekeraar?

  •  De behandelingen oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck worden vergoed in de aanvullende pakketten van de verschillende zorgverzekeraars. Het maximaal aantal behandelingen is per zorgverzekeraar verschillend, maar dit kunt u na lezen in de polisvoor-waarden.
  • Bij kinderen onder de 18 jaar worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering.
  • Bij chronische* klachten worden de 1e 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering en de rest van de behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. (chronische klachten betekent niet dat u langer dan een half jaar klachten heeft, maar de klachten moeten voorkomen op een speciale lijst, door het ministerie opgesteld).
  • Aangezien de meeste patiënten bij Menzis verzekerd zijn volgt hieronder een overzicht van het aantal te vergoeden behandelingen in de aanvullende verzekering per 01-01-2008.

- EV 9x paramedische zorg op jaarbasis.
- EV II 18x paramedische zorg op jaarbasis (EV II FNV collectief is 40 behandelingen).
- EV III 40 paramedische zorg op jaarbasis.

Bent u niet aanvullend verzekerd of is uw aanvullende verzekering niet toereikend dan gelden de volgende tarieven.

Tarieven

Behandeling oefentherapie Cesar € 30,-
Behandeling oefentherapie Cesar aan huis € 40,-
 Screening  € 11,-
 Intake en onderzoek na screening  € 35,-
 Intake en onderzoek na verwijzing  € 35,-
 Niet nagekomen afspraak  € 21,-

Gaan de kosten van behandeling van mijn eigen risico af?

Nee, aangezien het eigen risico alleen voor de basisverzekering geldt en niet voor de aanvullende verzekeringen hoeft u in de meeste gevallen zelf geen bijdrage te betalen in de kosten van de behandeling. Oefentherapie Cesar/Mensendieck wordt in de meeste gevallen betaald uit de aanvullende verzekeringen. Alleen bij een chronische indicatie moet u wel uw eigen risico aanspreken.